Kranioszakrális segítés várandóság alatt és után

A kranioszakrális segítés:
  • A leggyöngédebb módszer a várandóssággal járó fájdalmak enyhítésére.
  • Segíti a várandós nő testét, hogy könnyebben és egészségesebben megbirkózhasson a baba növekedésével együtt járó fizikai változásokkal.
  • Csökkenti a hátfájdalmat és más testi panaszokat.
  • Segíti a kismama testét, hogy felkészülhessen a szülésre.
  • Enyhíti a vajúdás fájdalmait.
  • Érzelmileg és mentálisan is lazító hatású a vajúdás során.
  • Segít a szülés utáni regenerálódásban

Ahogy a magzat fejlődik és egyre nagyobb helyet foglal el édesanyja hasában, úgy nő a terhelés, a feszültség a női szervezetben. Nemcsak a belső szervek rendeződnek át, hogy helyhez juthasson a növekvő baba, hanem az izmok és a csontok is ki vannak téve egy folyamatos és egyre fokozódó nyomásnak. Sok várandós nő érzi úgy, hogy nem tehet semmit az egyre növekvő és sűrűsödő fájdalmak, jobb esetben kellemetlenségek, kényelmetlenségek ellen, hiszen nem akar fájdalomcsillapítókhoz folyamodni, és nem ismeri a szelíd megoldásokat.

A kranioszakrális kezelés során alkalmazott gyöngéd fogások

lehetővé teszik, hogy a várandóság csodálatos időszakát feszültségtől mentesebben és boldogabban élhessék meg a kismamák.

Tudathang/egészség

A magzat növekedésével együtt tágul a méh, tágul a bőr, ámde így is egyre kevesebb hely marad az alhasi, hasi szerveknek. A máj, epe, vesék, gyomor, belek, és a többi hasi szerv egyre kisebb helyre szorul, egyre nehezebben látja el maradéktalanul a funkcióját.

A rendszeres kranioszakrális kezelés segíti ezeket a szerveket, hogy alkalmazkodni tudjanak az új helyzethez, hogy megfelelő legyen a vérellátásuk és feszültség mentesíti a szerveket körülvevő kötőszöveteket. Ezáltal a kismama harmonikusabban érzi magát, könnyebben mozog és nincs olyan érzése, hogy ’nem fér a bőrében’.

A várandós nők leggyakoribb panasza a terhesség második felében az egyre erősödő hátfájás, ami a magzat súlyának gyarapodásával áll összefüggésben. A hát izmai egyre fokozódó terhelésnek vannak kitéve, aminek következtében a fájdalomérzet megjelenhet a csípőben és a lábakban is.

A kranioszakrális kezelés segíti a hátizmok megfelelő vér- és oxigén ellátását, ezáltal azok bírják az extra terhelést. Az alsó és felső háti szakasz jobb izomtónusa esetén kevésbé nyomódnak az idegszálak és kevésbé alakul ki hátfájás, csípőtájéki fájdalom és lábfájás.

Akár a teljes várandóság alatti rendszeres kranioszakrális kezelések, akár az utolsó hónapokban alkalmazott intenzív terápia alkalmas arra, hogy felkészítse a kismama testét a szülésre. Mivel a kezeléseknek köszönhetően csökken a medencefenék, a méh, a has izomfeszülése, a szülés könnyebb, fizikailag kevésbé megterhelő.

Számos technikája a kranioszakrális kezelésnek akkor is rendkívül jótékonyan hat a vajúdás során, ha a kismama korábban nem részesült ilyenben. A keresztcsontra, a derékra, a gerincre, a nyakra gyakorolt lazító hatása miatt a kismama jobban ura tud lenni a helyzetnek, a méhösszehúzódások kevésbé viselik meg.

A testi feszültség csökkentésén kívül eme technikák lazító hatásának köszönhetően csökkenthetőek a kismamának a szüléssel és vajúdással kapcsolatos esetleges félelmei, fenntartásai, negatív gondolatai.

Miután kilenc hónapig hordozta magzatát, a kismama teste nem alakul vissza a szülés után egyik napról a másikra. Lehetséges, hogy a testtartásában erősebb nyoma maradt a várandósságnak, és a hasi szervek is lassan szoknak vissza a régi-új helyzetbe. Ilyenkor néhány kezelés sokat segít abban, hogy test visszataláljon a jelenbe.

Könyvjelző Közvetlen hivatkozás.

Hozzászólások lezárva.