Sorsfordító napok

Megbolydulás van. Hogy azt ne mondjam, megbolondulás, sokfelé, sok ember életében.

Nem most kezdődött, hanem évekkel ezelőtt, de az utóbbi hónapokban sokak életében elviselhetetlenségig erősödött, mígnem az utóbbi egy hétben forráspontra jutott. Ma és holnap robbanáspontnak is beillik.

Ilyen helyzetekben szokták bemondani a hangosbemondón, hogy: “CSAK SEMMI PÁNIK, URAI VAGYUNK A HELYZETNEK!” és erre mindenki, rendeltetésszerűen pánikba esik. 🙂

Csak hát az embernek a saját életében többnyire nincsen egy rajta kívül álló okostojás ismerőse, aki legalább megpróbálná elhitetni, hogy minden rendben van. Amit most érzel, az egy olyan Sorsfordítás Tuathangerős, irracionális és mindent elsöprő, zsigereidből induló elégedetlenség, ami mellett minden észérv, tény, kedvesség és tisztánlátás riadtan fúj visszavonulót. Alapvetően önmagadat marcangolod, de a napokban ellenállhatatlan lehetett a hajlamod, hogy kivetítsd, és ugye a párod volt a legközelebb. Vagy a hiánya. A nem olyansága. A miért nem olyansága. Nem folytatom, te ezt jobban tudod. A személyes hiányok törtek ránk, mindaz ami nincs, de lehetne, akkor miért nincs, miért nem úgy és akkor, és különben is.

Ma és holnap ebben a kavargó, mélyről feltörő, akár felemésztő belső kisebb-nagyobb megőrülésekben kisebb fordulópont van. A lehetőség, hogy meglássuk az utat, amelyen elindulva valóra válthatunk olyan elképzeléseket, amelyeknek az eddigi halogatása jelentős szereppel bírt a mostani állapotunk kialakulásában. A hét első felSorsfordítás Tudathangében felismerhetjük a saját felelősségünket a játszmáinkban, és mire a péntek eljön, addigra gyökeresen megújulhatunk belül. Elégedetlenségeink eredőjénel felismerhetjük önmagunkat, és lehetőségekké átalakíthatjuk a korábbi kínzó hiányokat. Vagy maradunk  a régi mintákban, és még rosszabbul fogjuk érezni magunkat, még több testi-lelki kínnal.

Az idő minőségét a bőrünkön érezzük. Az asztrológiai jelölőket is ismerve könnyebben megfoghatóvá válik mindez. Ezért a továbbiakban következzék Plútóról és az újholdról írt néhány gondolat. (Aktualitása és a fentiekben megfogalmazottak apropója a keddi Nap-Hold együttállás, ami azonnal folytatódik a Hold-Szaturnusz együttállásban és péntekre beérik a Plútó-Hold együttállás is.)

Újhold idején minden tettünk sokszorosan felerősödve íródik bele a tudatunkba. Miért? Mert a gondolataink és az érzéseink, a megfontoltságunk és a hangulatunk, az eszünk és a lelkünk egymással karöltve égetik belénk a benyomásainkat. És hát semmi sincs az ok és okozat törvényének hatályán kívül. Azaz, ha magamnak minden szépet és jót kívánok egy többszörös energiájú napon, de közben belerúgok a szomszéd macskájába, akkor számíthatok rá, garanciálisan, hogy a kívánságaimmal csak ábrándozok, de a macska bántásának következményét tapasztalni fogom. Magamon. Nem mindegy hát, hogy minek adunk erőt, figyelmet, energiát. Nem mindegy, hogy melyik tüzet tápláljuk: azt, amelyiken a finom ételt főzzük és melegszünk mellette, vagy azt, amellyel erdőket perzselünk és az életet felemésztjük.

December 2-án a Bakban járó Plútóval kerül együttállásba a Hold. Ismerkedjünk kicsit mitológiai szerepükkel, hogy jobban megérthessük az általuk jelképezett minőségeket.

Plútó (jelentése: a gazdag) a köznapi neve Hadésznak, a görög mitológia egyik istenének, aki annyira félelmetes volt, hogy még nevén nevezni sem merték. Hadész a bátyja Zeusznak (Jupiter), testvérük még Poszeidón (Neptunusz). Apjuk Kronosz (Szaturnusz), akit Zeusz győz le és fogságából kiszabadítja bátyját is. Azonban, bár Hadész a legidősebb testvér, nem őt választják vezetőnek, hanem az energikus Zeuszt, amiért örök féltékenység gyötri Hadészt. A három testvér felosztja egymás között a birodalmat: Zeusz uralkodik az égben, Poszeidón a tengereken, Hadész pedig az alvilág ura lesz. Láthatatlanná tevő süvege van, ami jól illik hozzá, az árnyak sötét birodalmának, egyben a tudatalatti sötét, ismeretlen területének urához.

Sorsfordítás TudathangHadész beleszeret Koréba, Demeter lányába, és mivel nem kapja meg mindjárt, elrabolja. Demeter rettenetesen szenved fájdalmában és hogy visszakapja, megtiltja a növényeknek, hogy nőjenek, termést érleljenek. Végül a kompromisszumos megoldás az lesz, hogy a lány az év első harmadában Perszephoné néven az alvilág királynőjeként él Hadésszal, a többi időt pedig anyjával tölti a Földön Koré néven.
Demeter is, Koré is a Hold egy-egy jelképe. E történet miatt ismerték meg az emberek az éhséget és a halált, ugyanakkor az átalakulás és újjászületés elvét is: a világosságba való felemelkedés előtt le kell merülni a sötétség birodalmába.

Pénteken ennek a két princípiumnak együttes hatását érezhetjük: a hatalomvágytól, féltékenységtől, elégedetlenségtől fűtött ura az alvilágnak együtt van feleségével, aki lehetővé teszi a megértést, az elfogadást, és képes a rosszat jóvá, az elviselhetetlent elviselhetővé, a megszűnést létezővé alakítani.
Érzelmi, lelki életünk gátjaitól, gátlásaitól, béklyóitól szabadulhatunk ezen a napon, nem elfordulással, kitagadással, hanem úgy, hogy felismerjük, megnevezzük, felelősséggel vállaljuk és szeretettel elengedjük a hozzájuk való ragaszkodásunkat.

Felismerésekben és megkönnyebbülésekben gazdag napokat kívánok!

Minden lény javára!
Minden lény javára!

Tájékoztató információk:

Egyéni konzultációra várlak, ha valamilyen kérdésed, problémád, elakadásod van. Helyzettel, másokkal, önmagaddal kapcsolatban. Online vagy személyes jelenléttel. Ha most kell a megoldás, a tisztánlátás, hogy mit mond az idők szava.

Asztrológiai alapú önismeretben mélyedj el te magad is – meggyőződésem szerint az egyetlen pontos és teljes tükör – a születési időpont ismeretében. Most kell energiát fektetned a valós önismeretedbe, amikor van rá kapacitásod, mert nem vagy slamasztikában. Elérhető online és személyes, egyéni és csoportos formában.

Thai masszázs rajongó vagy? Gyakorlója akarsz lenni? Ha a tényleges jártasság elérése motivál, keress meg.

Csatlakozhatsz a Tudathang: életre hangoló FB-csoporthoz, amelyben heti élő videós bejelentkezés során az aktuális bolygómozgások, gondolatok, időszerűségek kapnak helyet. Röviden és bármikor visszanézhető módon: https://www.facebook.com/groups/tudathang.

Könyvjelző Közvetlen hivatkozás.

Hozzászólások lezárva.