Évkezdet természetesen

Az jár a fejemben, hogy milyen sok évértekelőt lehet ilyenkor olvasni, mennyien posztolnak lelkesítő, az új év elejére meghirdetett programokat, legyen az fogyás, mozgás, tanulás, bakancslista készítés, ne adj isten megvilágosodás (!) – szinte azonnal, csak pár kattintásra. 😀
Lehet, hogy téged sem vet szét az új, tüzes energia, és nem most feszít a legmarkánsabban az új indulás, új lendület ereje? És lehet, hogy nem benned van a hiba, ha így van?
Évkezdet természetesenNézzünk körül: a természet még álmodik, még pihen, még erőt gyűjt. Még mindig az elcsendesedésre, a befelé fordulásra, a kitartásra mutat rá, ennek van az ideje.
Persze tudom, a naptári évkezdet most van, erre marketing stratégiákat lehet – és van, aki szerint kell – építeni. Mert ha nem teszed, lemaradsz, kimaradsz, kihullasz az emberek fejéből. És persze azt is tudom (hiszen magam is tanár vagyok az összes végzettségem szerint), hogy nem fér bele egy rendes, több hónapos tanfolyam a nyári szünetig, ha nem kezdődik el most. Igen, ez mind igaz. És ha igaz, akkor már muszáj is azt tennünk, ami a természet rendjével ellenkezik, csak mert a marketing vagy a tanrend így kívánja? Melyik volt hamarabb? MI határoz meg bennünket olyan alapvető módon, hogy lehetetlen kibújnunk alóla?
Meddig tart ki a lelkesedésed, amelyet egy jól felépített marketing kampány kelt fel? Mennyire mélyedsz el abban, amit így kezdesz el? És mennyire ostorozod magad akkor, ha csökken a motiváltságod?
Ha már mindenképpen most kell valamit elkezdened, jó, ha tisztában vagy vele, hogy jelenleg azok a tevékenységnek élvezik a természet támogatását, amelyek valamely szinten a te saját határaidra, korlátaidra, időkezelésedre, képességeidre, testi adottságaidra mutatnak, azokkal dolgoznak.
Ilyenek az önismereti munkák, a transzgenerációs feltárások, a mozgások közül a yin jellegűek, mint a jóga, csikung, taichi. Biztosan lehet még példákat hozni, ahogy ellenpéldákat is.
Nem tévedhetsz, ha befelé figyelsz, ha meghallod önmagad hangját.
És nem kell fájjon a fejed, ha nem most vagy tele kirobbanó energiával. Nem most van az ideje. És ha tele vagy vele: élj aszerint! Csak hallgass magadra!
Könyvjelző Közvetlen hivatkozás.

Hozzászólások lezárva.